Vaříme z?

Vaříme z cukety

Vaříme z cukety

Když mluvíme o cuketě, můžeme používat samá superlativa ? má minimální obsah kalorií a vysoký obsah minerálů. Příznivě působí na srdce, ledviny i trávicí ústrojí a pomáhá při léčbě cukrovky, revmatismu i dny. Dnes proto přinášíme sadu receptů z této zeleniny.

Vaříme ze švestek

Vaříme ze švestek

Švestky jsou významným zdrojem vitamínů B a E. Mají také zásobu minerálů, například vápníku, fosforu, železa a draslíku. Podporují tvorbu krve a starají se o zdraví vlasů, nehtů, zubů a kostí. Pojďme si tedy dát švestky v podobě báječných koláčů na které vám přinášíme recepty.

Vaříme z jablek

Vaříme z jablek

Jablka patří mezi ovoce vesměs blahodárné pro organismus. Vzhledem k všeobecné dostupnosti máme tendenci je podceňovat. Aby tomu tak nebylo, přinášíme vám dnes sbírku šesti receptů, v nichž jsou společným jmenovatelem právě jablka.

Vaříme z hub

Vaříme z hub

Houby jsou na podzim častou surovinou našich kuchyní. Dnešní sbírka receptů z hub, jak doufáme, rozšíří vaše obzory. Nabídne totiž méně tradiční houbové jídla.

Vaříme z hrušek

Vaříme z hrušek

K podzimu patří hrušky neodmyslitelně a pochoutky z nich připravené bývají lahodné a posilují imunitu. Zkuste některý z dnešních receptů, kde mají hrušky hlavní slovo.

Vaříme z jeřabin

Vaříme z jeřabin

Jeřabiny jsou nepříliš rozšířenou podzimní plodinou. Přitom jde o pochoutku veskrze zdravou a velmi chutnou. Naše dnešní recepty spojují právě jeřabiny.

Vaříme z dýně

Vaříme z dýně

Použití dýně v je v mnoha českých kuchyních věcí téměř neznámou. A přitom speciality z dýně mohou mít skvělou, netradiční chuť, která může naše chuťové pohárky jen obohatit.

Vaříme z hroznového vína

Vaříme z hroznového vína

Hroznové víno je ovoce, které obvykle konzumujeme bez jakýchkoliv úprav. Působí i chutná svěže. Stejně ale chutnají jídla, která z hroznového vína připravíme. Několik zajímavých dnes přinášíme.

Vaříme z banánů

Vaříme z banánů

Banány jsou další druh tradičního ovoce, s nímž se setkáváme téměř denně. Málokdy nás ale napadne použít banány jako surovinu pro vytvoření nějaké speciality v kuchyni. Dnes to můžeme díky malé sbírce receptů změnit.

Vaříme z mandarinek

Vaříme z mandarinek

Zimní čas je, mimo jiné, obdobím hojného dovozu mandarinek. Chceme-li si během dlouhých večerů zaexperimentovat s tímto ovocem v kuchyni, můžete si vybrat z naší nabídky receptů.

Vaříme z pomerančů

Vaříme z pomerančů

A máme tu další sbírku receptů, v nichž tentokrát použijeme pomeranč. Jde o ovoce lahodné a zároveň výrazné a stejné vlastnosti si zachovají i pokrmy z nich připravené.

Vaříme se skořicí

Vaříme se skořicí

Skořice (Cinnamomum), kterou běžně používáme jako koření, je vlastně kůrou stromu jménem skořicovník, který roste v jihovýchodní Asii. Skořice je vděčnou kulinářskou surovinou, protože pokrmu dodá nezaměnitelnou vůni i chuť. A my přinášíme několik receptů, v nichž můžete vlastnosti skořice vyzkoušet.


Zpět na přehled seriálů