Koření v kuchyni

Koření v kuchyni ? 1. díl ? úvod

Koření v kuchyni ? 1. díl ? úvod

Koření jsou rozmanité části domácích i cizozemských rostlin ? semena, kořeny, listy, kůra, poupata, bobule a další plody, které obsahují vonné i příjemně chutnající látky. Používají se k ochucování pokrmů.

Koření v kuchyni ? 2. díl ? anýz, badyán, asa

Koření v kuchyni ? 2. díl ? anýz, badyán, asa

V dnešním dílu povídání si podrobněji představíme první trojici druhů koření, které má každá správná hospodyňka vždy při ruce. Jde o anýz, badyán, a asu.

Koření v kuchyni ? 3. díl ? bazalka, bobkový list, chilli

Koření v kuchyni ? 3. díl ? bazalka, bobkový list, chilli

Bazalka, bobkový list a chilli ? to jsou tři druhy koření, bez nichž si dobrá kuchařka nedovede přípravu jídel představit. Povíme si o nich v dnešním díle.

Koření v kuchyni ? 4. díl ? fenykl, galgán, hořčice, hřebíček

Koření v kuchyni ? 4. díl ? fenykl, galgán, hořčice, hřebíček

Čtvrtý díl našeho seriálu o koření představuje hned čtyři druhy ? aromatický fenykl, galgán s citrusovým nádechem, známou i neznámou hořčici a nepostradatelný hřebiček.

Koření v kuchyni ? 5. díl ? jalovec, kardamom, kmín

Koření v kuchyni ? 5. díl ? jalovec, kardamom, kmín

Druhů koření, které jsme vám představili, je již pěkná řádka. Dnes ji rozšíříme o další více či méně známé rostliny, které dodávají našemu jídlu tu správnou chuť. Bude to jalovec, kardamom, kmín kořenný a kmín římský.

Koření v kuchyni ? 6. díl ? koriandr, kurkuma, muškátový ořech a květ

Koření v kuchyni ? 6. díl ? koriandr, kurkuma, muškátový ořech a květ

Je tu opět pátek, kdy vás tradičně seznamujeme se třemi druhy koření, jimiž můžete obohatit a zpestřit vaše jídla. Dnes jsou na řadě koriandr, kurkuma a muškátový ořech a květ.

Koření v kuchyni ? 7. díl ? nové koření, paprika, pepř

Koření v kuchyni ? 7. díl ? nové koření, paprika, pepř

Nové koření, paprika a pepř ? to jsou tři druhy koření, s nimiž se seznámíme v dnešním díle pravidelného pátečního seriálu. Jde vesměs o koření dobře známá, proto je v žádném případě nemůžeme opomenout.

Koření v kuchyni ? 8. díl ? skořice, šafrán, tymián

Koření v kuchyni ? 8. díl ? skořice, šafrán, tymián

Ani v předvánočním čase nechybí pravidelný díl našeho seriálu o koření v kuchyni. Dnes si představíme druhy poměrně známé a používané. Na řadě je skořice, šafrán a tymián.

Koření v kuchyni ? 9. díl ? vanilka, yzop, zázvor

Koření v kuchyni ? 9. díl ? vanilka, yzop, zázvor

Dnes zakončíme náš seriál o koření. Seznámili jsme se v něm blíže s mnoha tradičním i netradičními druhy, které dodávají naším pokrmům tu pravou chuť i vůni. Výčet zakončí vanilka, yzop a zázvor.


Zpět na přehled seriálů