Vánoční svátky si v poslední době spojujeme nejčastěji se shonem a stresem. Mnohdy tak zapomínáme na tradiční zvyky, které jsou s nimi odnepaměti spojeny. Chceme-li si nejkrásnější svátky v roce opravdu užít, stojí za námahu se k těmto zvykům vrátit a zamyslet se i nad jejich posláním.
Vánoční zvyky a obyčeje
Skořice (Cinnamomum), kterou běžně používáme jako koření, je vlastně kůrou stromu jménem skořicovník, který roste v jihovýchodní Asii. Skořice je vděčnou kulinářskou surovinou, protože pokrmu dodá nezaměnitelnou vůni i chuť. A my přinášíme několik receptů, v nichž můžete vlastnosti skořice vyzkoušet.
Vaříme se skořicí
Betlém je město ležící asi deset kilometrů od Jeruzaléma. Podle Nového zákona se zde narodil Ježíš Kristus, a díky tomu je vyobrazení Betléma neodmyslitelně spjato s oslavou Vánoc. Betlémy se v našich rodinách stavěly dokonce daleko dříve než vánoční stromečky.
Betlém jako symbol Vánoc
Protože se vánoční svátky blíží máme pro vás připravené třetí část nápadů na vánoční cukroví ? tentokrát cukroví nepečené.
Vánoční cukroví III.
Svíčkárna byla založena v roce 1990 v Šestajovicích u Prahy, na ploše 4500 m2. V roce 1992 byla postavena první část provozu.
Tipy na výlet - svíčkárna Šestajovice ? Praha východ
A máme tu další sbírku receptů, v nichž tentokrát použijeme pomeranč. Jde o ovoce lahodné a zároveň výrazné a stejné vlastnosti si zachovají i pokrmy z nich připravené.
Vaříme z pomerančů
A je tady pokračování prosincových pranostik. Ty dnešní se týkají druhé poloviny posledního měsíce a jsou téměř bez výjimky spojené s vánočním obdobím.
Prosincové pranostiky II.