Vaříme z hroznového vína

Vaříme z hroznového vína

Hroznové víno je ovoce, které obvykle konzumujeme bez jakýchkoliv úprav. Působí i chutná svěže. Stejně ale chutnají jídla, která z hroznového vína připravíme. Několik zajímavých dnes přinášíme.

Sýrové kuličky

Suroviny: 20 větších kuliček hroznového vína, 200 g měkkého tvarohu,120 g hladké mouky, 100 ml bílého vína, kukuřičná strouhanka, 3 lžíce jemně nastrouhaného tvrdého sýra, 1 vejce, špetka soli, olej na smažení

Postup: Omyté a osušené kuličky vína obalíme v měkkém tvarohu. Posypeme je strouhankou, kterou mírně přimáčkneme k tvarohu a vytvarujeme kuličky.Minerálku nebo víno prošleháme s vejcem, přidáme mouku se solí a prošleháme do hladka. Nakonec vmícháme sýr.

Kuličky namočíme do hustého těstíčka a ihned je smažíme ve středně rozpáleném oleji do zlatova.

Třený koláč s hroznovým vínem

Suroviny: 120 g tuku, 120 g cukru, 120 g hrubé mouky, 3 žloutky, sníh z bílků, hroznové víno, tuk na plech, mouka na vysypání

Postup: V míse utřeme nebo na šlehači ušleháme tuk s cukrem a žloutky, postupně vmícháme polohrubou mouku a nakonec sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, nebo ho můžeme dát do větší dortové formy. Poklademe bobulemi hroznového vína a zvolna upečeme.

Špízy s hroznovým vínem

Suroviny: hroznové víno bílé, hroznové víno červené, vepřové maso (panenka), sůl, chilli mleté, 1 vejce, 1,5 lžíce hladké mouky

Postup: Omyjte a nechte okapat hrozen bílého a hrozen červeného vína. Větší vepřovou panenku nakrájejte na kousky velikosti sousta, maso osolte, opepřete, ochuťte chilli kořením, smíchejte s rozšlehaným vajíčkem a 1? 2 lžícemi hladké mouky. Usmažte na oleji na pánvi nebo ve fritéze. Usmažené kousky dejte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk. Hroznové víno a kousky masa napíchejte na malé špejličky.

Platýz s hroznovým vínem

Suroviny: 4 ks filetů z platýze, 100 g rozinek, 4 špetky soli, 4 špetky pepře, 8 lžiček citronové šťávy, 300 g zeleného hroznového vína, 4 lžíce nasekané zelené petrželky, 4 lžíce octa balsamico, 20 lžic červeného dezertního vína, 4 lžíce oleje, 4 lžíce másla

Postup: V misce promíchejte ocet, víno, petrželku a olej. Filety pokapejte citronovou šťávou, osolte a lehce posypte pepřem. Dejte do zapékací mísy. Polijte směsí z vína, posypte rozinkama a hroznovým vínem, obložte máslem. Zapékejte v troubě na 200 °C asi 30 minut.


Hodnocení:   
  • Počet hvězdiček je 3/5
Poslat e-mailemposlat e-mailem
Vytisknout článekvytisknout článek

Diskuze:

Všechny díly seriálu: