Příprava čaje ? doba louhování

Příprava čaje ? doba louhování

Nedávno jsme si řekli něco o tom, jak správně připravit různé druhy čaje z hlediska teploty. Podstatný vliv na kvalitu čaje má ale i doba louhování.

Doporučená doba louhování

Při doporučené době louhování se z čaje uvolní správný poměr látek, které dodají čaji odpovídající chuť, sílu a barvu. Příliš dlouhé louhování čajových lístků se může projevit v hořké a nepříjemné chuti, zatímco příliš krátká doba louhování způsobí slabou a neurčitou chuť hotového čaje.

U jednotlivých druhů se může doba louhování lišit.

Čaj až na jisté výjimky neochucujeme, neboť přidáním jakýchkoliv cizích ochucovadel ? jako například cukru, citrónu, ovocných šťáv apod. ? narušíme specifickou chuť každého čaje.


Hodnocení:   
  • Počet hvězdiček je 3/5
Poslat e-mailemposlat e-mailem
Vytisknout článekvytisknout článek

Diskuze: