Palmový olej

Palmový olej

Palmový olej se získává z palmy olejné (Elaeis Guineesis), která pochází ze západní Afriky. Ovoce (plod) je tmavě-červené barvy velikosti velké švestky, roste ve velkých trsech. Jeden trs váží od 10 do 40 kg. Každý plod obsahuje jediné semeno (jádro palmy).

Jeho načervenalá barva je způsobena přirozeně vysokým obsahem karotenů v plodech. Právě barvou a obsahem karotenů se palmový olej od ostatních rafinovaných olejů liší. Samotný olej se získává z dužiny plodu této palmy, z níž se lisuje. Celý výrobní proces probíhá bez chemických látek přirozenou fyzickou rafinací.

Díky svému vysokému bodu varu (min 250 °C) se palmový olej nepřepaluje a nedochází k uvolňování nepříjemného zápachu. Je vhodný i na fritování a pečení.

Složení

Jednou z obrovských výhod je to, že i po zahřátí neztrácí zdraví prospěšné přírodní látky. Má nejvyšší obsah přírodního vitamínu E, antioxidantů, prokurzorů vitamínu A, betakaroténu, koenzymu Q10 a vitamínů D, K. Vysokou kvalitu a stabilní strukturu dosahuje jedinečným a vyváženým složením mastných kyselin, kyseliny palmitové a kyseliny olejové.

Čím prospívá

Snižuje a předchází zvyšování vysokého krevního tlaku, odvrací arteriosklerózu.

Svými silnými antioxidačními vlastnostmi a beta-karotenem působí antikarcinogenně a antioxidačně proti rakovině kůže, brání růstu a působí na zpomalování růstu nádorových rakovinových buněk prsů, plic, prostaty, žaludku, jater, kůže.

Neobsahuje cholesterol má pozitivní vliv na zvyšování dobrého HDL cholesterolu a snižuje zlý LDL cholesterol.

Použití nejen kuchyni

Používá se do přípravků, které pomáhají pečovat o pleť ? do pleťových krémů, masek, regeneračních olejů, ale může být i součástí přísad do koupele, opalovacích krémů či krémů po opalování. Palmový olej pomáhá pokožku chránit a posilovat, zároveň ji také regeneruje a působením proti volným radikálům zpomaluje proces stárnutí.


Hodnocení:   
  • Počet hvězdiček je 3/5
Poslat e-mailemposlat e-mailem
Vytisknout článekvytisknout článek

Diskuze: